2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωστικής Ψυχολογίας

Αν και είναι σε αρκετούς μήνες, καλό είναι να ληφθεί υπόψη το ακόλουθο συνέδριο. Υπενθύμιση θα αναρτηθεί τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη, ώστε να γραφτούν οι ενδιαφερόμενοι εγκαίρως.


Ο Κλάδος Γνωστικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ) και τα Τμήματα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Δημοτικής Εκπαίδευσης, και Ψυχολογίας του Α.Π.Θ

διοργανώνουν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωστικής Ψυχολογίας:

"Γνωστική Ψυχολογία: Από το Εργαστήριο στην Κοινωνία"

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από 6 έως 9 Νοέμβρη 2008.

Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει ερευνητικές εργασίες για όλες τις πλευρές των γνωστικών διεργασιών (όπως μάθηση, κατανόηση, μνήμη, αντίληψη, επίλυση προβλημάτων, σκέψη, κ.λπ.), στη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής. Ενθαρρύνονται εργασίες σε έως τώρα «παραμελημένες» περιοχές, όπως για παράδειγμα μνήμη οσμών, μνήμη δράσης, απτική ή οσφρητική αντίληψη, κ.ο.κ.

Όπως δηλώνει ο θεματικός άξονας του Συνεδρίου, η υποβολή εργασιών που συνδέουν την εργαστηριακή έρευνα με τις ανάγκες της κοινωνίας και την καθημερινή ζωή είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη. Ενδεικτικά αναφέρονται περιοχές όπως:
- εφαρμογές των ευρημάτων της βασικής έρευνας στην οικογένεια (π.χ., αξιοποίηση των ευρημάτων για την προαγωγή των γνωστικών λειτουργιών εντός της οικογένειας), - εφαρμογές στο σχολείο (π.χ. δημιουργία εργαλείων που αξιολογούν τις γνωστικές λειτουργίες στη σχολική καθημερινότητα, διδασκαλία και εκπαίδευση σε γνωστικές λειτουργίες),
- εφαρμογές στην καθημερινή ζωή (π.χ., μαρτυρίες αυτoπτών μαρτύρων, αναγνώριση προσώπων, οδήγηση αυτοκινήτου),
- εφαρμογές που προκύπτουν από την αντιμετώπιση προβλημάτων του ατόμου (π.χ., παρέμβαση σε ασθενείς),
- γνώση και κοινωνική ευθύνη του επιστήμονα.
Θεωρητικές εργασίες, οι οποίες αφορούν την κριτική παρουσίαση θεωριών ή μοντέλων της Γνωστικής Ψυχολογίας, ή νέες θεωρητικές προτάσεις είναι επίσης ευπρόσδεκτες.

Οργανωτική Επιτροπή
Πρόεδρος: Ζωή Μπαμπλέκου - Τ.Ε.Π.Α.Ε., Α.Π.Θ.
Γραμματέας: Ελβίρα Μασούρα - Τμήμα Ψυχολογίας, Α.Π.Θ.
Ταμίας: Αθανάσιος Αϊδίνης - Π.Τ.Δ.Ε., Α.Π.Θ.

Επιστημονική Επιτροπή
Πρόεδρος: Αθανάσιος Πρωτόπαπας - Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου, Ε.Κ. "Αθηνά"

Σημαντικές Ημερομηνίες
Προθεσμία υποβολής προτάσεων: ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 10 ΜΑΗ 2008.
Αποδοχή προτάσεων: έως 15-6-2008
Έγκαιρη εγγραφή: έως 10-9-2008

Σχόλια