Δενδροφύτευση στην Καβάλα- ένα οικόπεδο του δήμου γίνεται "Κήπος της Εδέμ"!

Μια υποδειγματική κίνηση των μικρών μαθητών της γ' δημοτικού σε σχολείο του Νομού Καβάλας- αντιγράφω το άρθρο του κ. Μάκη Λιόλιου από την εφημερίδα Εβδόμη που κυκλοφόρησε την προηγούμενη Πέμπτη:

"Κύριε δήμαρχε σας παρακαλούμε να μας φτιάξετε τον Κήπο της Εδέμ", διαμηνύσαν στον Κωστή Σιμιτσή τα παιδιά της Γ' τάξης του δημοτικού σχολείου του Παληού. Αυτός το είπε στους συνεργάτες του, οι οποίοι γνωρίζοντας ότι στον κήπο της Εδέμ υπήρχαν δέντρα και φρούτα και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την επιθυμία των παιδιών.

Έτσι, το πρωί της Πέμπτης σε ένα οικόπεδο του δήμου, που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο, τα παιδιά φύτεψαν 31 συνολικά οπωροφόρα δέντρα, 5 μηλιές, 5 αχλαδιές, 1 κυδωνιά, 3 ροδακινιές, 2 βερικοκιές, 2 δαμασκηνιές, 5 κερασιές, 1 βυσσινιά, 2 καστανιές και από 1 καρυδιά, λωτό, ροδιά, μουριά και συκιά.

Δέντρα με ονόματα

Ακόμη, γύρω στο οικόπεδο φυτεύτηκαν 200 πυξάρια, που αν μεγαλώσουν θα σχηματίσουν ένα φράκτη. Το κάθε παιδί της Γ' τάξης φύτεψε ένα δέντρο, πάνω στο οποίο υπάρχει το όνομά του σε καρτελάκι. Έτσι, μεγαλώνοντας τα παιδιά θα έχουν να προσέχουν το συνονόματο δενδράκι τους. Ακόμη, πήραν κι ένα καρτελάκι για να το έχουν ως αναμνηστικό.

Να σημειώσουμε πως για την ανάπλαση του οικοπέδου απομακρύνθηκαν από υπαλλήλους του δήμου τα άχρηστα υλικά που υπήρχαν μέσα, μεταφέρθηκαν 50 κυβικά κηπευτικού χώματος, ενώ όλα τα φυτά θα ποτίζονται αυτόματα με σταγονίδια.

Ο δήμαρχος "δέσμευσε" τα παιδιά να προσέχουν τα δεντράκια και αυτά έδωσαν τη δική τους υπόσχεση. Εξάλλου, οι ποικιλίες που επιλέχτηκαν μεγαλώνουν σχετικά γρήγορα, οπότε τα παιδιά θα μπορούν να βλέπουν άμεσα την ανάπτυξή τους.

Στη σχετική του ομιλία ο κ. Σιμιτσής είπε πως θα συνεχίσει τις δενδροφυτεύσεις σε αυλές των σχολείων, ελπίζοντας όλα τα παιδιά να λάβουν το μήνυμα για σεβασμό προς το περιβάλλον. Εμείς ελπίζουμε τα παιδιά να ευαισθητοποιήσουν με τη σειρά τους και τους γονείς τους.

Μάκης ΛΙΟΛΙΟΣ

Πληροφορίες για την κίνηση αυτή και εδώ, καθώς και εδώ.

Σχόλια