«Κάτι με τρώει»: εργαστήριο ψυχολογίας της διατροφής στο Οξυγόνο

 «Κάτι με τρώει»: Εργαστήριο για τη διατροφή και την ψυχική υγεία
 Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012, 7-9 μ.μ.
«Κάτι με τρώει»: Εργαστήριο για τη διατροφή και την ψυχική υγεία
Εργαστήριο με αφορμή το βιβλίο Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. ΠΩΣ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ της Καλλιόπης Εμμανουηλίδου (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά με τη διατροφή σας; Έχετε την αίσθηση ότι αντί να τρώτε εσείς το φαγητό σας, σας «τρώει» αυτό; Τι είναι αυτό που συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους και δυσκολεύονται να αντιμετωπίζουν την τροφή ως μια απολαυστική πηγή ενέργειας; Σε αυτό το εργαστήρι θα σερβίρουμε… τροφή για σκέψη (και όχι μόνο!) και θα μιλήσουμε για τη συναισθηματική και κοινωνική πτυχή της διατροφής, για τους τρόπους με τους οποίους αποκτάμε δυσκολίες -από ενοχές έως διατροφικές διαταραχές- με τη διατροφή μας και για το πώς μπορούμε να γίνουμε φίλοι με την πείνα μας, με το σώμα μας και με το περιεχόμενο του πιάτου μας. Γιατί...εμείς κρατάμε το πιρούνι!

Εισηγήτρια: Καλλιόπη Εμμανουηλίδου

Η Καλλιόπη Εμμανουηλίδου είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακά στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, τη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Έρευνα. Έχει δίπλωμα γενικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής διαταραχών πρόσληψης τροφής. Είναι κάτοχος διδακτορικού με θέμα τη νοημοσύνη και το ταλέντο. Διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εργάζεται ως ψυχολόγος και ως επιμορφώτρια στη Θεσσαλονίκη.


ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ΩΡΕΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.
Έναρξη δηλώσεων συμμετοχής: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Δηλώσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012 στο τηλ.: 2310 260085 (Δευτέρα 16:00-21:00, Τρίτη-Παρασκευή 10:00-21:00) ή στο e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr (με την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ). Απαραίτητα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail.

Σχόλια

Ο χρήστης Kalliope είπε…
Οι θέσεις για το σεμινάριο της Θεσσαλονίκης έχουν ήδη συμπληρωθεί, οπότε δηλώστε συμμετοχή, για να μπείτε σε σειρά προτεραιότητας (σε περίπτωση ακύρωσης ή επανάληψης του εργαστηρίου αυτού). Στην Αθήνα θα διοργανωθεί από τον πολυχώρο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στις 16/10. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!