Επιλόγχεια Κατάθλιψη και στον πατέρα

Αντιγράφω από αυτό το άρθρο ενδιαφέροντα πορίσματα σχετικά με την επίπτωση του τοκετού και στον πατέρα του βρέφους:

Ενας πατέρας στους δέκα παρουσιάζει κατάθλιψη της λοχείας, κατάσταση που οι ειδικοί πίστευαν ότι προσβάλλει μόνο τις μητέρες, σύμφωνα με νέα ανάλυση δεκάδες προγενέστερων κλινικών μελετών.

Ο πατέρας διατρέχει τον υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης τρεις έως έξι μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού και συχνά η κατάθλιψη του συνυπάρχει με κατάθλιψη στην μητέρα.

Η έρευνα βασίστηκε στην ανάλυση 43 μελετών, στις οποίες είχαν λάβει μέρος 28.000 πατεράδες, τους οποίους οι ερευνητικές ομάδες παρακολουθούσαν από το πρώτο τρίμηνο της κύησης μέχρις ότου το μωρό γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια.

Ο επικεφαλής της νέας μελέτης δρ Τζέιμς Πόλσον από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Βιρτζίνιας και οι συνεργάτες του υπολόγισαν ότι 10,4% των νέων μπαμπάδων προσβάλλεται από επιλόχειο κατάθλιψη- ποσοστό υπερδιπλάσιο εκείνο της κατάθλιψης στους άνδρες στον γενικό πληθυσμό.

Ανάλογο είναι και το ποσοστό των γυναικών με επιλόχειο κατάθλιψη.

Οπως γράφουν οι ερευνητές στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας» (JΑΜΑ), παραμένει άγνωστο αν η κατάθλιψη της μητέρας «παρασύρει» και τον πατέρα, αν συμβαίνει το αντίστροφο ή αν, εν τέλει, όλα εξαρτώνται από την ιδιοσυγκρασία του μωρού.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Σχόλια