Προσωπικές ευχαριστίες

Με αφορμή το επερχόμενο κλείσιμο της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς, θα ήθελα να κάνω μια εξαίρεση στη θεματολογία αυτού του μπλογκ για να ευχαριστήσω προσωπικά δύο ομάδες ανθρώπων:

- τους αναγνώστες αυτού του μπλογκ, είτε επισκέπτονται τακτικά είτε επισκέφτηκαν μια φορά την ιστοσελίδα αυτή γιατί τους προσέλκυσε κάποιο από τα αναρτημένα θέματα. Το ενδιαφέρον και τα μηνύματα που έχω λάβει κατά καιρούς με έχουν συγκινήσει και με κάνουν αισιόδοξη, αφού διαπιστώνω ότι υπάρχει τόσος κόσμος που αναζητά απαντήσεις για θέματα εκπαίδευσης και ψυχικής υγείας και που είναι διατεθειμένος να μάθει και να κάνει περισσότερα. Κάπου άκουσα μια φράση "αν δεν μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο, άλλαξε τον εαυτό σου". Πολλοί όμως "εαυτοί" κάνουν τη διάθεση συλλογικότερη και άρα πιο δυνατή.

- τους συμμετέχοντες στις φετινές εκδηλώσεις (ημερίδες, σεμινάρια, ομιλίες), ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη τα φετινά δεδομένα της επικαιρότητας. Τα σχόλια των συμμετεχόντων ήταν τόσο ενθαρρυντικά που δίνουν δύναμη ώστε και στην επόμενη χρονιά να συνεχίσω να επιδιώκω την οργάνωση και παράδοση εκδηλώσεων. Επιφυλλάσσομαι στο μέλλον να συνεχιστούν αυτές με ολοένα και ανώτερη ποιότητα και θα καταβληθούν όλες οι δυνατές προσπάθειες για να γίνεται η συμμετοχή πιο προσβάσιμη από όλους.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ εκείνους που διένυσαν πολλά χιλιόμετρα για να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις και εύχομαι το αποτέλεσμα να αποζημίωσε τον κόπο τους. Επίσης θερμές ευχαριστίες σε όσους εκμεταλλεύτηκαν τη βιωματική φύση των σεμιναρίων για να προσφέρουν στον εαυτό τους το δώρο της εμπειρικής μάθησης και της αυτογνωσίας- εμπλουτίζοντας όμως με πολύτιμο τρόπο και το περιεχόμενο των σεμιναρίων.

Αγγίξαμε φέτος πολλά θέματα ενδιαφέροντα και δύσκολα. Χρόνιες ασθένειες και ψυχολογική υποστήριξη (μια ιδιαίτερη ευχαριστία σε όσους δεν ήρθαν μόνο από επιστημονικό ενδιαφέρον και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο!), Δημιουργικότητα σε παιδιά και εφήβους (ήσασταν πολλοί και με ακούσατε υπομονετικά για πολλή ώρα! Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και εύχομαι όλοι οι εκπαιδευτικοί και γονείς να έχουν το δικό σας παιδαγωγικό μεράκι!), Διαχείριση άγχους (πάντα θα θυμάμαι τα χαμογελαστά και ήρεμα πρόσωπα στο τέλος του σεμιναρίου και η ευχαριστήρια κάρτα σου κοσμεί ήδη το γραφείο μου αγαπητή μου!), Ψυχολογική προσέγγιση του ασθενή (σε δύσκολες συνθήκες εν μέσω επεισοδίων στην Αθήνα καταφέραμε και μιλήσαμε για τα δυσκολότερα θέματα!), Υπερφαγία-Βουλιμία (εκτός από τα μήλα και τα μπισκότα, "καταβροχθίσαμε" πολλές σκέψεις, γνώσεις και εμπειρίες μαζί! μακάρι όλοι οι διαιτολόγοι να έχουν την ίδια ευαισθησία για την ανθρώπινη ψυχή!), και τελευταίο το πιο πρόσφατο σεμινάριο για την υποστήριξη Χαρισματικών και Ταλαντούχων μαθητών (από τις πιο ζωντανές ομάδες σεμιναρίου που έχω συναντήσει, με πολύ μεράκι, συμμετοχή, αγάπη και πάθος για το θέμα- ευχαριστώ Ε. για τη ζωγραφιά, ευχαριστώ Μ. για τη συγκινητική σου αγκαλιά, όλοι ήσασταν υπέροχοι!)

Θα συνεχίζουμε λοιπόν την επικοινωνία στο μπλογκ τους θερινούς μήνες και για τα υπόλοιπα ραντεβού το φθινόπωρο, όταν θα γιορτάσω μαζί σας και τα γεννητούρια του βιβλίου!

Σχόλια