Τρώγοντας μπροστά στον υπολογιστή- έρευνα

Αντιγράφω άρθρο το οποίο μας παραθέτει ευρήματα σχετικά με την κατανάλωση φαγητού ταυτόχρονα με τη χρήση υπολογιστή:

Έρευνα στο πανεπιστήμιο του Bristol έρχεται να μας αποτρέψει από το να τρώμε την ώρα που εργαζόμαστε ή διασκεδάζουμε μπροστά στον υπολογιστή.

Πως κατέληξαν οι ερευνητές σε αυτό το συμπέρασμα; Ζήτησαν από την μια ομάδα συμμετεχόντων να φάνε το γεύμα τους παίζοντας πασιέντζα στον Η/Υ ενώ από την άλλη ομάδα απλά να φάει χωρίς να κάνει κάτι άλλο ταυτόχρονα.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η πρώτη ομάδα κάθε άλλο παρά πλήρης ένιωθε από το γεύμα της. Επίσης, μισή ώρα μετά η ίδια ομάδα άρχισε να καταναλώνει ενδιάμεσα γεύματα ενώ επιπρόσθετα δεν θυμόταν και το τι έφαγε το μεσημέρι!

Έτσι, οι ερευνητές συμπέραναν ότι
η απόσπαση της προσοχής που προκαλεί ο Η/Υ μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση περισσότερης τροφής αργότερα την ίδια ημέρα και κατά συνέπεια στην παχυσαρκία.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει παρόμοια επίδραση και στους ανθρώπους που τρώνε βλέποντας τηλεόραση. Η πιο πρόσφατη έρευνα επεκτείνει αυτές τις διαπιστώσεις, δείχνοντας πως και άλλες δραστηριότητες μπροστά από μια οθόνη μπορούν να επηρεάσουν την πρόσληψη τροφής, με απροσδόκητους τρόπους.


Ο επικεφαλής
Dr Jeff Brunstrom αναφέρει:  “Αυτή η έρευνα επιβεβαιώνει πως η μνήμη και η προσοχή παίζουν ρόλο στην όρεξη και στο μέγεθος του γεύματος των ανθρώπων”. 

image:  http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=605025&v=0&q=80&w=300&h=225

Σχόλια