16χρονος νικητής φοιτητικού διαγωνισμού

Αν και στην Ελλάδα διστάζουμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη "χαρισματικός", επικροτούμε την ύπαρξή τους, αρκεί να μην απαιτήσουμε μετά από το κράτος ειδική εκπαιδευτική μέριμνα για την αξιοποίηση των υψηλών ικανοτήτων τους. Σε πρόγραμμα ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Ελληνικού Φοιτητικού Διαγωνισμού "Imagine Cup 2008". Νικητής...(αντιγραφή από το in.gr)
Ένας 16χρονος μαθητής, ο Αντώνης Πλατάνιος, πρώτευσε στο διαγωνισμό «Imagine Cup 2008», τα αποτελέσματα του οποίου παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Ημέρες Καινοτομίας» που διοργανώνει η Microsoft Ελλάς.

Ο νεαρός νικητής Αντώνης Πλατάνιος παρουσίασε στο διαγωνισμό -που εφέτος έχει ως θέμα το Περιβάλλον και υποστηρίζεται από τη WWF Ελλάς- το «Protasis». Πρόκειται για ένα σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας από ηλεκτροβόρες οικιακές συσκευές ενός σπιτιού. Χρησιμοποίησε αισθητήρες και μικροελεγκτές με ασύρματη διασύνδεση και κεντρικό έλεγχο από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το σύστημα σχεδίασε και κατασκεύασε ο ίδιος ο 16χρονος μαθητής.

Για περισσότερες πληροφορίες, ολόκληρο το άρθρο και η σχετική ιστοσελίδα.

Σχόλια