Επιθετικότητα σε νέους και εφήβους- Θεσ/νίκη, 27-4-09

Σήμερα το απόγευμα (7μμ, πολιτιστικό κέντρο Αλέξανδρος, Εθν.Αμύνης 1) θα πραγματοποιηθεί ομιλία σχετικά με την επιθετικότητα σε νέους και εφήβους, ένα φαινόμενο που τελευταία παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση με νέες μορφές βίας στα χέρια νέων ατόμων.

Τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας γίναμε μάρτυρες της εκδήλωσης πολλών μορφών βίας. Ποιοι είναι οι παράγοντες που οδηγούν στην επιθετική συμπεριφορά; Ποιες είναι οι συνηθέστερες μορφές βίας στις νεαρές ηλικίες; Ποια τα αίτια και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυτών των εκδηλώσεων;Στην αποψινή ομιλία θα συζητηθεί ο ρόλος της τηλεόρασης, των βιντεοπαιχνιδιών, της μουσικής, καθώς και η συμβολή της οικογένειας και των ευρύτερων κοινωνικών προβλημάτων στην εκδήλωση της επιθετικής συμπεριφοράς. Τα συγκεκριμένα φαινόμενα που θα παρουσιαστούν ως προς την αιτιολογία τους, τον τρόπο εκδήλωσης και την αντιμετώπισή τους είναι: ο εκφοβισμός, τα μακελειά, η μαζική βία, οι βανδαλισμοί και οι διαταραχές αγωγής.

Είσοδος ελεύθερη

Διοργάνωση: Γραφείο Νεολαίας Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Διεύθυνση πολιτισμού Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, εταιρία επαγγελματικού προσανατολισμού EMPLOY A.E.

Το σχετικό δελτίο τύπου (με μια διόρθωση ως προς το θέμα της διάλεξης της 4ης Μαΐου, που το ορθό θέμα είναι: "Εξαρτήσεις: από το διαδίκτυο ως το κάπνισμα") θα το βρείτε ΕΔΩ.

Σχόλια