"Γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!"- σχολή γονέων

Σε συνεργασία με τον χώρο εκδηλώσεων ΟΞΥΓΟΝΟ το μήνα Μάρτιο θα διεξάγω στη Θεσσαλονίκη σεμινάρια σε μια μικρή σειρά συναντήσεων-σχολής γονέων με θέματα που αφορούν τη διαχείριση του άγχους, τις δύσκολες συμπεριφορές των παιδιών τη σχέση των παιδιών με τη διατροφή και την αυτοεικόνα τους και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ. Θα χαρώ πολύ να σας γνωρίσω από κοντά!
Πέμπτη 1 Μαρτίου, 18.00-20.00
«Μην αγχώνεσαι πια!». Βοηθώντας το παιδί μου να αντιμετωπίσει το άγχος.
Κάποτε οι άνθρωποι είχαμε την ικανότητα να αγχωνόμαστε, για να μπορούμε να αντιδρούμε γρήγορα στους κινδύνους της ζωής. Σήμερα όμως οι κίνδυνοι αυτοί δεν υπάρχουν στον ίδιο βαθμό, και η σύγχρονη ζωή έχει αποσυντονίσει το «ρολόι» του άγχους που όλοι έχουμε μέσα μας. Το αποτέλεσμα είναι να αγχωνόμαστε υπερβολικά! Αυτό είναι όμως πολύ επικίνδυνο για την υγεία μας. Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η ευαισθησία στο άγχος ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες. Σε αυτό το σεμινάριο θα εξετάσουμε πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν το παιδί μας νιώθει άγχος και πώς μπορούμε να το βοηθήσουμε να το αντιμετωπίσει όσο πιο έγκαιρα γίνεται.

Πέμπτη 8 Μαρτίου, 18.00-20.00
«Πώς κάνεις έτσι!». Καταλαβαίνοντας τις δύσκολες συμπεριφορές των παιδιών: συγκρούσεις, θυμός, σχέσεις με τους άλλους.
Οι διαφημίσεις στην τηλεόραση δείχνουν παιδάκια χαρούμενα, εύκολα, βολικά, χαμογελαστά. Οι γονείς όμως ξέρουν καλά ότι τα παιδάκια ζηλεύουν, θυμώνουν, χτυπάνε τους άλλους και πεισμώνουν! Τα παιδιά υιοθετούν δύσκολες συμπεριφορές, γιατί έτσι προσπαθούν να μας μεταδώσουν μηνύματα και να μας εξηγήσουν δικές τους ανάγκες. Σε αυτό το σεμινάριο θα μελετήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε, για να καταλάβουμε τι νιώθουν τα παιδιά τη στιγμή που συμπεριφέρονται άσχημα και τι στάση μπορεί να κρατήσει ο γονιός, για να συμβάλει στην καλύτερη συμπεριφορά των παιδιών.

Πέμπτη 15 Μαρτίου, 18.00-20.00
«Πάλι πεινάς;». Υποστηρίζοντας μια υγιή στάση του παιδιού απέναντι στο φαγητό και στο σώμα.
Οι γονείς συνήθως ανησυχούν πολύ για το αν το παιδί τους έφαγε αρκετά. Άλλοι πάλι ανησυχούν μήπως το παιδί τους θα γίνει ανορεξικό ή αν θα αποκτήσει άλλα προβλήματα σχετικά με τη διατροφή του. Και αρκετοί είναι οι γονείς που έχουν παιδιά που αντιμετωπίζουν θέματα με το βάρος τους. Στην παιδική ηλικία είναι ακόμα αρκετά νωρίς ώστε να βοηθήσουμε και στην πρόληψη προβλημάτων αλλά και στην αντιμετώπιση όσων έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Σε αυτό το σεμινάριο θα δούμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να νιώσει άνετα με το φαγητό, να καταλαβαίνει πότε πεινάει και πότε χορταίνει, να κάνει υγιεινές επιλογές και να μάθει να αγαπάει το φαγητό αλλά και το σώμα του!

Πέμπτη 22 Μαρτίου, 18.00-20.00
«Μα πίστεψε λίγο στον εαυτό σου!». Καλλιεργώντας την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου.
Όταν ένας άνθρωπος έχει ισχυρή αυτοεκτίμηση, αποκτά μια «ασπίδα» που τον προστατεύει από πολλές δυσκολίες της ζωής: τα άτομα που πιστεύουν στον εαυτό τους κινδυνεύουν λιγότερο από καταστάσεις όπως είναι το άγχος, η κατάθλιψη, οι διατροφικές διαταραχές, η επιθετικότητα και άλλα προβλήματα. Το σεμινάριο αυτό θα εστιάσει στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να καταλάβουμε αν ένα παιδί έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και στο πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση μικρών και μεγάλων παιδιών.

Σχόλια