Απολογισμός χρονιάς 2011-12

...βέβαια, το ότι φτάνει το καλοκαίρι δε σημαίνει ότι η δουλειά σταματά, ούτε ότι σταματώ να κάνω αναρτήσεις στο μπλογκ αυτό. Ωστόσο, τα μαθήματα σταματούν και το καλοκαίρι σηματοδοτεί τη λήξη της σχολικής- ακαδημαϊκής χρονιάς. Ένας απολογισμός λοιπόν είναι πάντα χρήσιμος και δίνει αφορμή για περισυλλογή, αυτοκριτική και ευχαριστίες! Σίγουρα δεν ήταν μια ήρεμη χρονιά. Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις διαμόρφωσαν ένα ιδιαίτερο φουρτουνιασμένο και μουδιασμένο τοπίο στο οποίο έπρεπε απλώς να μάθουμε να κολυμπάμε. Παρ' όλα αυτά, μπορούν να γίνουν κάποιες διαπιστώσεις που αφήνουν από τη χρονιά αυτή μια επίγευση αισιοδοξίας και ικανοποίησης:
  • ο κόσμος εξακολουθεί να θέλει να επιμορφώνεται- ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους προσπάθησαν και αξιοποίησαν τον πολύτιμο οβολό τους και τον ακόμα πιο πολύτιμο χρόνο τους, για να ακούσουν κάτι διαφορετικό- εύχομαι να ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες σας!
  • υπάρχουν τόσο πολλοί γονείς που έχουν εξαιρετική θέληση και διάθεση για αυτοβελτίωση και καταφέρνουν παρά τα εμπόδια να προβληματίζονται, να κάνουν αυτοκριτική, να αγαπούν τον εαυτό τους και να θέλουν να προσφέρουν ό,τι καλύτερο στα παιδιά τους.
  • παρά τα όσα -διαχρονικά- λέγονται για τη "νέα γενιά", εξακολουθώ και εκπλήσσομαι ευχάριστα από την ποιότητα, την ωριμότητα, το ασίγαστο κέφι, τη ζωντάνια, τη φιλομάθεια και την όρεξη που βλέπω στα νέα παιδιά- ιδίως η επαφή με πρωτοετείς φοιτητές μου "μεταγγίζει" ενθουσιασμό, ελπίδα, υπομονετικότητα και πολύ χιούμορ!
  • οι δημιουργικοί, χαρισματικοί και ταλαντούχοι άνθρωποι είναι ΠΑΡΑ πολλοί. Διαρκώς στη δουλειά μου έρχομαι αντιμέτωπη με εξαιρετικά μυαλά, πολυμήχανους ανθρώπους, με τεράστιες δυνατότητες μάθησης και δημιουργίας. Εκπλήσσομαι βέβαια για το πόσο λίγο αναγνωρίζουν τις δυνατότητές τους- αλλά όπως και να έχει, είναι πολλοί! Δεν είναι ντροπή να παραδεχτεί κανείς τις ικανότητές του!
  • το θέμα της ψυχολογίας της διατροφής τελικά επηρεάζει πάρα πολύ κόσμο- το βιβλίο μου, καθώς και τα σχετικά σεμινάρια και ομιλίες που πραγματοποίησα φέτος, μου φανερώνουν ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο θέμα αυτό. Με την ευκαιρία ένα μεγάααλο ευχαριστώ στην υποδοχή που είχε το βιβλίο μου και για τα τόσο καλά σχόλια που άκουσα γι' αυτήν την προσπάθεια.
 Στα προσεχώς: 
  • "μείνετε συντονισμένοι" για τα διαδικτυακά σεμινάρια που ετοιμάζουμε με τους συνεργάτες μου!
  • η επόμενη χρονιά αναμένεται ακόμα πιο δημιουργική, με τακτικές επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς, γονείς, ειδικούς ψυχικής υγείας, διαιτολόγους, νοσηλευτές κτλ. 
  • προσεχώς νέα σχετικά με καινούρια συγγραφικά "τέκνα", αυτή τη φορά με πιο πρακτικό προσανατολισμό! 
 
ΚΑΛΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ, ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
  • images: http://3.bp.blogspot.com/-lutDJctdtvg/TeTzCmgTHBI/AAAAAAAAA3I/S92doLQQE38/s1600/summer_love_05.gif
     http://4.bp.blogspot.com/_q_Igm_0B0GQ/TBBbt8IilWI/AAAAAAAACaI/5Br7Az_yaR4/s1600/school+out.jpg



Σχόλια