"Κάτι με τρώει"- εργαστήρι ψυχολογίας της διατροφής στο Μεταίχμιο, Αθήνα


Metaixmio


«Κάτι με τρώει»: Τα συναισθήματα στο πιάτο μας
Βιωματικό εργαστήριο για τη διατροφή και την ψυχική υγεία
με αφορμή το βιβλίο
Η ψυχολογία της διατροφής
Πώς οι διατροφικές συνήθειες αντανακλούν τον συναισθηματικό μας κόσμο

της Καλλιόπης Εμμανουηλίδου (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Η ψυχολόγος Καλλιόπη Εμμανουηλίδου
συντονίζει ένα βιωματικό εργαστήριο με θέμα την ψυχολογική διάσταση της διατροφής.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, θα ταξιδέψουμε μαζί στον τρόπο που σχηματίσαμε τις πρώτες μας διατροφικές εμπειρίες. Θα θυμηθούμε πώς μας τάιζαν, ποια ήταν τα αγαπημένα μας φαγητά και πώς νιώσαμε όταν κοιτάξαμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη όταν γίναμε έφηβοι. Θα ανακαλύψουμε τις διαφορές ανάμεσα στη συναισθηματική και την πραγματική πείνα και θα δούμε γιατί πολλές φορές δεν χορταίνουμε με τίποτα. Θα καταλάβουμε ότι η συμφιλίωση με το φαγητό μας σημαίνει και συμφιλίωση με τον ίδιο μας τον εαυτό. Γιατί τελικά η καρδιά και το στομάχι... είναι πολύ κοντά!

Η Καλλιόπη Εμμανουηλίδου είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακά στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, τη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Έρευνα. Έχει δίπλωμα γενικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής διαταραχών πρόσληψης τροφής. Είναι κάτοχος διδακτορικού με θέμα τη νοημοσύνη και το ταλέντο. Διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εργάζεται ως ψυχολόγος και ως επιμορφώτρια στη Θεσσαλονίκη.
Πού: Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
Πότε: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, στις 7 μ.μ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Δηλώσεις συμμετοχής από 1 Οκτωβρίου 2012 στο e-mail: events@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Σχόλια